مطلب کوتاه است . قهوه باید تازه رُست باشد . قهوهی مورد نیازتون رو مستقیما از رُستری بخرید . چرا ؟
چون قهون باید تازه رُست باشه . یعنی از مدت برشته کاریش نگذشته باشه . کاری که اکثر قهوه فروشیها توی شهر میکنن اینه که واسطه میشن و قهوه روبه صورت فله از رُستریهای ناشناخته با قیمت پایین میخرن و مدت زیادی نگه میدارن و به صورت آسیاب شده و مونده بهتون میفروشن که باعث میشه طعمتلخی و موندگی بیش از حدی تو فنجونتون داشته باشید . قهوتون رو مستقیما از رُستری تهیه کنید . هرجای ایران باشید براتون میفرستن . ممنون:))
. آدرس سایت چند رُستری خوب ایرانی هم براتون میزارم .
instagram.com/hayk.coffee
instagram.com/alba.coffee
instagram.com/lemmcoffee
instagram.com/set_coffee
instagram.com/reicoffeeroasters
instagram.com/moa.coffee
instagram.com/homorocoffee
instagram.com/chakad.coffee
یکی از روشهای « خیلی از نظر من خوب» عصاره گیری از قهوه که شما توی این روش زمان زیادی رو برای کامل شدن عصاره گیری باید بزارین . دو مدل رایج « کلد برو » داریم . یکی به روش همجواری آب و قهوه به مدت ۲۴ ساعت توی یخچال .
یک روش هم که به روش هلندی یا «cold drip» معروف هست و شکل جذابی هم داره به اینصورت هست که آب و یخ در بالا قرار داره و طی یکی فاصله زمانی مشخص ومنظم بستگی به تنظیم، مثلا ۱ ثانیه ۱ ثانیه، قطرهی آب روی قهوه میزیره و عصاره گیری انجام میشه . مهم ترین چیز توی کلد برو که تاثیر زیادی روی طعم اون داره نسبت «Ratio»ی عصاره گیری هست که یعنی ما باید اونقدر از قهومون شناخت داشته باشیم که بتونیم بهترین نسبت عصاره گیری رو برای قهومون پیدا کنیم .
در کل کلد برو خیلی قهوهی خوش طعمیهست که شما میتونید توی دمای محیط یا با یخ یا هر چیزی کهدوست دارین امتحانش کنین واز قهوتون لذت ببرین .
«باریستای فلان کافه قهوه رو میسوزونه !»
این جمله هنوز هم تو روزمرهی کافه روها شنیده میشه . میخواهیم بررسی کنیم ببینیم «قهوه تو چه حالتی میسوزه ! »
اول درمقدمه بگم که سه حالت کلی در عصاره گیری قهوه داریم :
کم عصاره گیری شده (underextration)
عصاره گیری متعادل ( Balance)
بیش عصاره گیری شده (overextraxion)
اینو بگم که قهوه ممکنه طعم سوختگی بده ودلایلی شامل «بیش عصاره گیری»بودن داشته باشه یا توی فرآیند رُست اشتباهی رخ داده باشه و یا دلایل مختلف ، ولی به اون قهوهی سوخته گفته نمیشه !
پس فقط وقتی میتونیم به قهوه بگیم سوخته که با آتیش قهوه رو بسوزونیم :))
حالتهایی که قهوه رو بد طعم میکنه و قهوه روازحالت متعادل خارج میکنه« بیش عصاره گیری شدن » و یا «کم عصاره گیری»شدن هست .
تو قهوهی بیش عصاره گیری شده طعمقهوه بیشتر به سمتهای طعم زمینی و کربنی میره ومعمولا عبارت «قهوهی سوخته» برای قهوهی« بیش عصاره گیری شده» بکار میره که اصلا عبارت درستی نیست و عبارتهایی مثل بد عصاره گیری شده یا بیش عصاره گیری شده عبارتهای درست تری هستند
تعداد صفحات : 0